Veg recept

Veg recept

Vegolasagne med aubergine och spenat

Vegolasagne med aubergine och spenat

Ingredienser Portioner. 4 1 1/2 aubergine 2 vitlöksklyftor olivolja 200 g fryst bladspenat salt svartpeppar 3 mozzarellaostar (à 125 g) 2 burkar tomatsås gärna classico (à 400 g) ca 12 lasagneplattor Béchamelsås 8 dl mjölk 4 msk smör 4 msk vetemjöl 2 dl riven parmesanost 1 1/2 tsk rinven muskotnöt Till garnering riven parmesanost färsk basilika Lägg till i inköpslistan
Pauls auberginegratäng

Pauls auberginegratäng

Auberginegratäng1 klyfta vitlök 2 burkar krossade tomater, ekologiska (à 400 g) 1 dl torkade röda linser, blötlagda 1 timme 2-3 aubergines 2 rödlökar 5-6 tomater, svenska 3 mozzarellaostar (à 125 g) 1 kruka salvia 30 g parmesanost olivolja salt svartpeppar
Falafel med hummus, yoghurtdressing och picklad rödlök

Falafel med hummus, yoghurtdressing och picklad rödlök

Ingredienser Portioner. 5 Picklad rödlök 2 rödlökar (strimlade på längden) saften av 1 citron zest av 1/2 citron salt efter smak Falafel 3 dl blötlagda kikärter (gärna Go Green ready in 5) 1 liten gul lök 1 dl bladpersilja 4 vitlöksklyftor 1 msk vetemjöl 1 tsk salt 1 tsk spiskummin 1/2 tsk malen koriander 2 krm svartpeppar 1 krm kardemumma (kan uteslutas) neutral matolja till fritering Hummus 1 paket ekologiska kikärter (à 285 g) färdiga att använda, avrunna men inte sköljda 2 vitlöksklyftor 1 pressad citron 3 msk olivolja 1/2 dl tahini (sesampasta) 1 tsk spiskummin 1/2 tsk salt Yoghurtdressing 1 dl naturell lätt yoghurt 1/2 dl sweet chilisås 1 tsk riven ingefära 1 msk hackad mynta eller koriander salt efter smak Till servering pitabröd sallad, tomatskivor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad 2 valfria frukostprodukter 10