Servera indisk linsgryta med koriandersallad, krasseyoghurt och naanbröd. Lägg i en skål och blanda med grekisk yoghurt, pressad vitlök, honung och salt
Efter att ha grubblat hur jag skulle göra med den här måltiden så slutade det med att jag serverade min indiska gryta på en bädd av naturell yoghurt och hembakat naanbröd
Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Värm på naanbrödet i ugnen och servera till soppan. Fräs allting i 1 msk olja i en stor kastrull tillsammans med 2-3 msk garam masala, beroende på hur kryddig du vill ha din sopppa. 1 paket naanbröd
Den här rätten är väldigt väldigt god om man gillar den indiska kryddningen, och egentligen väldigt lätt att laga om man inte har en fru som vill envisas med att man ska baka hemgjort naanbröd
I en stor bunke, smält jästen med det varma vattnet. Rör ner resten av socker, mjölk (yoghurt), ägg, salt och tillräckligt med mjöl att göra en mjuk deg
- Dal tadkaSpenatsoppa - Indisk spenatsoppa med ingefära och chili - Palak soupKryddig indisk linsgryta - Dhal med röda linserLinsgryta med röda linser och kokosmjölk - Indisk dhalHaricots verts (gröna bönor) med kokos och kryddor - Kothavarangai poriyalDela
Vi bryter brödet i bitar och äter grytan med hjälp av bitarna. Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.