Detta är nämligen Ankis absoluta favoriträtt när det gäller indisk mat och Håkan tackar inte nej till en portion när det bjuds, något det görs så fort fru Ms sug efter den smöriga kycklinggrytan sätter in
Googlade runt lite på indiska grytor och fick syn på en som heter Dahi chicken. Gillar ni indisk mat. Jag har alltid sagt att jag inte gillar indisk mat och det är för att jag faktiskt aldrig ätit god indisk mat på restaurang här i Göteborg
Skär kycklingen i bitar. Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök, tomatpuré och kryddor i smör i en gryta. Salta kycklingen och låt den fräsa med några min
Hade jag varit en kyckling och blivit tillagad hade jag velat bli avnjut och hänförd i denna rätt. För att göra denna rätt behöver man ett välsorterat skafferi med kryddor
Gillar du indiskt. Chicken tikka Masala tycker jag är en kanongod rätt och tidigare har jag fuskat och köpt färdig kryddblandning i affären men det tänker jag inte göra längre
När jag var i Japan, åt jag i indisk curry restauranger ganska ofta. Denna indiska spenat curry är en av mina favorit men jag har aldrig sett i Sverige … Jag vet inte varför
Butter Chicken is one of the most popular Baltichicken dishes, especially in the West. Put the chicken into a large mixing bowl and pour over the yoghurt mixture
Tip in the chicken mixture and stir until it is well blended with the onions. 5 cm cinnamon stick1 tbsp ground almonds1 tsp crushed garlic1 tsp grated fresh root ginger1 tsp chilli powder1 tsp salt675 g skinless, boneless chicken, cubed5 tbsp corn oil2 medium onions, diced3 fresh green chillies, chopped2 tbsp chopped fresh coriander (cilantro)120 ml (light) creamMethod. Add the chicken pieces, stir to coat, and leave to marinate for 2-3 hours. Cook for 12-15 minutes over a medium heat until the sauce thickens and the chicken is cooked through
Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.