Denna gång föll valet på en indisk daal med linser och en massa kryddor. När det kommer till indiskt så tycker jag gärna man kan vräka på rätt mycket, för det ska ju vara kryddstarkt
Snabb indisk kycklinggryta medblomkål. En snabb indisk gryta/soppa utan mjölkprodukter och med mycket grönsaker – förenklad tillagning och nedkortad ingredienslista för att passa som vardagsrätt
Tillsätt ev lite vatten och låt gå tills potatis och blomkål är mjukt under lock på medelvärme. Finhacka lök, skär potatis i stora tärningar, bryt blomkål i små buketter samt tärna tomater
Servera linsgrytan medblomkål och naanbröd. Blomkål. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs lök, chili, ingefära och vitlök med kryddorna under omrörning
Garnera med citronmeliss eller koriander och servera med ugnsrostad blomkål och kokt basmatiris. Bryn kycklingen på båda sidor i en stekpanna med matfett
Servera grytan tillsammans medblomkål, kokos, banan och russin som tillbehör. blomkål. ) Dagens recept är hämtat från boken “Gör livet lättare med viktväktarna”
Servera linsgrytan medblomkål och ris. Blomkål. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs lök, chili, ingefära och vitlök med kryddorna under omrörning
Blomkålmed potatis (Phool Gobi Aur Aloo Ka Bhaji). Dela blomkålshuvudet i jämnstora buketter. Koka blomkålen och potatisen i lite vatten tillsammans med lök, tomater, chilipeppar, gurkmeja och salt tills grönsakerna är nästan färdiga
Så, den här dagen fick det bli lite åt det indiska hållet. Ansa och dela ett blomkålshuvud. Ofta köper jag nåt nytt med mig hem efter ett besök i nån saluhall eller utländsk livsmedelsbutik
Garnera med citronmeliss eller koriander och servera med ugnsrostad blomkål och kokt basmatiris. Bryn kycklingen på båda sidor i en stekpanna med matfett
Aloo Palak – Indisk gryta med spenat, potatis och kikärtor. Kan ju inte försitta ett tillfälle att få bjucka lite gött vegokäk – och han är dessutom ett stort fan av indiskt så jag väckte upp mina gamla tikka masalaskills och snodde ihop den här grytan
Dela blomkålen och garnera med den och kålroten samt haricot verts. Lägg en klick smör på varje bit och sätt in i ugnen samtidigt som blomkålen och låt kålroten få fin färg
I en av de där matlagningsfilmerna med Lotta lagade hon till en indiskblomkålsgrytamed potatis och tomater, Aloo Gobi hette den och där fick vi minsann både matnyttigt tips och ett gott skratt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.