Måndag = Vegetariskt. Den här rätten är inte blyg när det kommer till smaker och passar bra nu när kvällarna blir mörkare och man vill äta varm och kryddstark mat
ris eller annat gryn, jag hade svart quinoamango chutneyyoghurtcashewnötter, rostade i torr pannaFräs i en gryta lök, vitlök och äpple i oljan tillsammans med curry
(krydda mer eller mindre beroende på smaklökar. Indisk biff med raitaIndisk biff4 pers. 3-4 dl turkisk yoghurt1/2 gurka (ta bort "mittdelen")1 liten kruka mynta1/2 kruka koriander1 vitlöksklyfta1/2 rödlök3-5 droppar sötningsmedel eller lite socker(lite limesaft om man vill)Salt, peppar, spiskumminRiv gurkan och krama ur vätskan, hacka koriandern, myntan och rödlöken och blanda ihop allt med yoghurten. 3-5 droppar sötningsmedel eller lite socker(lite limesaft om man vill)
Ta bort biffarna du stekt. Häll i grädden i stekpannan. Ha i ketchup, kalvfond och vinbärsgelén. Red av med maizena tills den får den konsistens du vill ha
En indisk specialitet och perfekt som ett tilltugg till drinken eller på bufféebordet. Bland annat detta recept på indiska pakoras som för mig är ett veganskt favoritrecept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.