Putsa filén och bryn den runt om i en stekpanna med kryddor, låt svaln lite. Bryn svampen. Skär med cirka en centimeter mellanrum och ganska djupa snitt utmed hela fläskfilen på tvären
Ingredienser 1 st stor fläskfilé - 600 g lite olja - t ex solrosolja havssalt och färskmalen peppar 125 g champinjoner - finhackade 100 g shiitakesvamp - delad i halvor 20 g Smör Färs 400 g kalv- och fläskfärs 1 st äggula - spara vitan till pensling 1 st lök - finriven 1 st knivsudd riven muskot havssalt och färskmalen peppar 2 msk Vetemjöl 0. 5 dl mineralvatten 1 st rulle smördeg dekorering finhackad persilja tillbehör Ett gott bröd samt en grönsallad – eller gör en coleslaw - finriv morötter och vitkål - vänd ner i tjock matyoghurt och krydda med salt - peppar och en aning socker Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell
Lägg ut skinkan omlott på plasten och täck med soltorkad tomatkräm, smulad fetaost och basilikablad. Lägg köttet ovanpå och rulla in köttet i skinkskivorna med hjälp av plastfolien
Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
Dela filodegsarken på mitten och lägg på varandra, pensla med smör mellan varje ark. Häll sedan den ljumma såsen över den inbakade fetaosten och strö över lite sesamfrö
Tag ut den inbakade laxen och skär i portionsbitar. Nästa gång skall jag nog slunga med lite spenat i fyllningen för att få in lite dekorativ grön färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.