En höjdarfrukost en slö helgmorgon ellertill brunchen. Skiva löken fintoch stek i oljan tills den blivit mjuk, tillsättvinäger, chili, koriander, paprika, tomater och bönor
Ta upp den och torka av, lägg sedan upp på fyra tallrikar. Knäck upp äggenivarsin kopp. Skär av nedre delen på sparrisenoch koka den i saltat vatten till det finns en liten kärna kvar
Lägg på rödlöksringar. basilikaoch/eller oregano. Idag bjuder jag på en vegetarisk rätt som funkar som hel måltid med lite bröd, som en förrätt eller ett tillbehörtill en köttbit
IngredienserPortioner. 4 4 minibaguetter (gärna bake off) 4 port pasta (gärna linguine) 1 rödlök 1 vitlöksklyfta 250 g sparris (gärna grön) 150 g haricots verts 1 röd chili 1/2 msk olivolja 1 msk majsstärkelse 2 1/2 dl vispgrädde 2 1/2 dl buljong (vatten och skaldjursfond) salt peppar 580 g räkor i lake 1 citron 1/2 ask romanticatomater (à 400 g) 65 g babyspenat Läggtilliinköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Koka upp vatten ochättika, knäck äggen ett i taget i en liten kaffekopp ellerdecilitermått. Inbland när vi har frukostgäster eller om vi bara vill festa till det till frukost så gör vi denna supergoda rätt
Hetta upp en gjutjärnspanna och häll i en skvätt olivolja. Hetta upp gjutjärnspannan. När såsen puttrat en tag på spisenoch smakerna trädit fram gjorde jag små fickori såsen och knäckte i fyra stycken ägg
Hittade receptet på Schärs hemsida fast där heter de Belgiska karamellkakor. Dessa härliga småkakor har lite pepparkakskänsla och slänger man iliteingefära så kan man nog ha dem som hastpepparkakor (fuskpepparkakor)
Knäck äggeti en mugg ellerliknande. purple sproutingbroccoli), en ljuvlig kräm med smak av dijonsenapoch dragon, pocheratägg, hyvlad parmesan ochlitegräsigolivolja
Ta en stor kastrull och fyll till hälften med kokhett vatten från en vattenkokare. Pocheraantingen båda äggentillsammans (knäck det andra äggeti koppen efter du sänk ned det första, sänk ned det andra och ta upp dem samtidigt tre minuter senare, eller efter vartannat
Servera gärna riseller bröd till. På italienska kallas den för 'uova al purgatorio', vilket betyder ungefär 'äggi skärselden' (namnet syftar på hettani såsen)
Servera med knäckebröd eller stek bacon. Bondbönorna smakar fantastiskti den här krämiga såsen ochägget gör det hela ännu mer spännande och passar perfekt inikombinationen
Servera äggen med lax, citronsåsoch gärna rostat bröd. Låt ett äggi taget sakta glida ner i vattnet. Koka upp 1 ½ liter vatten med ättikspritoch salt i en vid kastrull. Knäck äggeni 4 koppar. Låt sjuda ca 3 min. Häll såsen i en kastrull, läggi spenaten och koka upp under omrörning, låt sjuda 2–3 min. 4 st ägg. 1 msk ättikssprit 12%. 3 dl Kelda® Mildcitronsås. 200 g skivad kallrökt lax
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.