Äppelpaj med smak av nötter, kardemumma och kanel Ingridienser. Mixa sönder nötterna och blanda dem med mjölet, havregrynen, sockret, kryddorna och bakpulvret i en skål
Honungsrostadevalnöttermed rosmarin och flingsalt. Själv tänkte jag på valnötter, ännu mer valnötter, när jag och de andra medlemmarna ombads att ta fram ett recept till denna nya smak
Avsluta med att tillsätta flingsaltet. Det som ger en extra touch till denna dessert är de honungsrostadenötterna, så det är receptet som jag bjuder på här
Rostade nöttermedkanel, chili och flingsalt. Hetta upp en torr teflonpanna, häll i nötter, häll på sirap och kryddor och stek på medel till hög värme medan du rör hela tiden så att det inte bränns
men då ska det vara en müsli med mycket nötter och torkad frukt. Härom dagen inventerade jag vårt skafferi och hittade både torkade blåbär, tranbär, mandlar och hasselnötter
Om ni en gång äter äppelpaj med lite flingsalt på toppen kommer ni aldrig att vilja vara utan det. Tärna smöret och nyp ihop det med mjöl och socker till en smuldeg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.