Skiva äpplenaoch täck botten på en ugnsform, men spara några skivor till sedan. Häromveckan gjorde jag en extra god ugnsbakad variant med äpple, russin ochkanel, med utgångspunkt från ett av Sandras recept för övrigt
Ugnsbakad gröt är en av mina frukostfavoriter, det var länge sedan jag gjorde det sist, men idag gjorde jag en variant med äpple, kaneloch kardemumma till frukost
En bit Brie som var kvar från julafton, fick sällskap i ugnen av rostade nöttermed en helt ljuvlig kanelsmakande äppelsirap som jag köpte när vi mustade våra äpplen på Äppelfabriken i höstas
Skala och skiva äpplen (jag använde mig utav gröna äpplen). Pensla fyra små ugnsfasta portionsformar med hälften av smöret och fördela sedan upp äppelskivorna i formarna
Tvätta och skär äpplena i lagom tunna skivor och stick ner i varje snitt. I veckan åt vi en lite upphottad variant med mozarellaost, dijonsenap och äpple
Sikta ihop mjöl, bakpulver, kaneloch salt i en bunke. Vispa ägg och råsocker pösigt tillsammans. Tillsätt äpple, morot, yoghurt och smör till äggblandningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.