Fixa nu dessa snabbakade, ljuvliga sconesenmed mozzarellaost till kvällstéet ikväll. Men, vi glutenintoleranta kan inte svänga via affären efter gott, ljummet, ostigt bröd med samma lätthet som andra… Attans
I det här receptet har jag använt durramjöl och teffmjöl (läs mer i listan över glutenfria mjölsorter) men man kan byta ut dem mot andra mjölsorter med liknande egenskaper
Inte heller några flådiga bakverk blev det, utan jag fick nöja mig med te och glutenfriascones. Forma sconesmed fuktiga händer, eller klicka ut med hjälp av sked
Helt glutenfriamed mandelmjöl som man absolut kan byta ut till annat glutenfritt mjöl. Scones är ju inte helt fel, enkelt gott och lättbakat bröd utan jäst
Snabbt och lättbakat bröd som smakar underbart varmt och nygräddat med ost och marmelad. Glutenfriascones (8 bitar). Klicka ut degen till två runda kakor, ca 15 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper
Glutenfriasconesmed chiafrön. Fick en kommentar på instagram om efterfrågan på mina glutenfriascones, som numera är standar på frukostbordet under helgerna
Jag fyllde brödet med Nutella och det receptet hittar ni här. Dessa glutenfriascones är helt fantastikt goda och saftiga, de går snabbt att göra så man kan göra de på morgonen om man har lite extra tid
Tillsätt mjölken och rör om med en sked tills det är klumpfritt och en jämn smet/deg. Jag lovade på Glutenfritt by Flink (facebooksidan min) tidigare idag ett recept på fjärilsscones
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.