Det bästa med hetaräkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. 30 st tigerräkor eller vanliga räkor, kokta och skalade. 1 dl majsolja eller rapsolja. 1 tsk riven färsk ingefära. 1 st röd chili, finhackad. 1 - 2 tsk chilisås (Thailand). 1 krm örtkrydda. 1 krm cayennepeppar. 1 krm paprikakrydda. 1 krm salt. Lägg ner de kokta och skalade räkorna och låt stå minst 2 timmar i kylen. 30 st tigerräkor eller vanliga räkor. 1 dl majsolja eller rapsolja. 1 tsk riven färsk ingefära. 1 st röd chili, finhackad. 1 - 2 tsk chilisås (Thailand). 1 krm örtkrydda. 1 krm cayennepeppar. 1 krm paprikakrydda. 1 krm salt
Sist rör du ner de skalade räkorna. HetaräkorFör 4 pers2 paprikor, gul och röd1 purjolök2 vitlöksklyftor0,5 röd chilipeppar styrka 52-3 msk chilisås eller tomatpuré2 dl matlagningsgrädde eller mjölk om du vill 1 dl vatten1 kg räkor med skalSkiva purjon och hacka paprikorna. Låt det småputtra 5-10 minuter. 1 purjolök
Fräs dem i den heta oljan några sekunder. De här räkorna var inte bara fantastiskt goda. Vi hade med räkorna på vår tapasbuffé och det passade väldigt bra
Serveras rykande heta i sin egen form. Skala räkorna. När vitlöken fått lite färg tillsätts räkorna. Rör om och sautera i 1 minut tills räkorna är klara. 500 g räkor med skal. 1 röd habanero (spansk peppar). 1 dl olivolja
Jag använde jumboräkor, tycker dom passar bra i matlagning. Blanda till sist i räkorna så att dom bara blir varma och servera sedan med ris och en grönsallad
Skala räkorna, hacka chilin och skär vitlöken i skivor. Gratinera i ugn ca 10 minuter eller tills oljan bubblar. Smaklig måltid 500 g räkor med skal. 1 röd chili
Krama ur och torka räkorna, fräs den i den heta oljan några sekunder. Här i Singapore är de inte lika salta räkorna, eller rättare sagt inte alls salta så jag rekommenderar att salta lite i oljan om du inte köper räkorna på IKEA här i Singapore
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.