1 varmt
vatten, ca 50 graderIndisk gryta1. Blanda korianderfrö, spiskummin, garam masala och chiliflakes i en skål och ställ åt sidan. 2. Skala lök, vitlök och ingefära och skär ner det i grova bitar. Lägg allt i en bunke tillsammans med en halv chili och mixa samman till en slät massa med hjälp av en stavmixer.3. Fräs lökblandningen i oljan i cirka 2 minuter. Tillsätt kryddorna och fräs ytterligare ett par minuter.4. Skala potatis och sötpotatis och skär ner i grova bitar cirka 3x3 cm. Tillsätt samtliga ingredienser till grytan, smaksätt med salt och låt koka under lock tills potatisen är mjuk, ungefär 20 minuter.Svalkande yoghurtsås1. Mixa samman allt med en stavmixer. Servera kyld till curryn.Chapati - ojäst indiskt bröd1. Rör samman allt och knåda till en jämn och smidig deg. Justera mängden mjöl eller vatten vid behov. 2. Forma till bollar stora som golfbollar och kavla ut dessa mycket tunt, ca 2 mm. 3. Stek de tunna bröden i en het och torr stekpanna på båda sidor. Förvara gärna i en handduk.
Stek de tunna bröden i en het och torr stekpanna på båda sidor. Lägg allt i en bunke tillsammans med en halv chili och mixa samman till en slät massa med hjälp av en stavmixer
Serveras med klyftpotatis eller ris och vitlöksbröd. Blanda alla ingredienser i en blötlagd lergryta. Kvällens lördagsmys med goda vänner blir en turkisk köttgryta CuvecOsmanisk gryta500 g nötkött (eller lamm)2 gula lökar1st aubergine4 st tomater1 grön paprika2 pressade vitlöksklyftor2 msk tomatpure150 gr fetaost2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten1 msk sumak eller citron och svartpeppar1 tsk sambal oelekSkär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar. Ställ grytan i kall ugn och sätt ugnen på 225 grader i 2 timmar. Du kan även ugnsbaka i form med folie över men tillsätt mer vätska och ugn 175grader istället
Raita är också väldigt gott bredvid grytan, särskilt om man har i chili för att bryta av hettan. Inlägget Indiskgrytamed kyckling dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Tillsätt alla övriga ingredienser och smaka av och se om någon mer krydda behövs, låt grytan puttra i en timma och servera med jordnötter, färsk mango och ris
En väldigt lång dag med massa jobb, tredje dagen med nackspärr så ingen träning idag heller. Tidigt imorse gjorde jag en indisk kyckling gryta som fick stå och puttra några timmar, Hanna som varit hemma fick mot protest röra om ibland
Hetta upp olja och lite smör i en stekpanna och stek kycklingbitarna i omgångar. Serveras gärna med nybakat chapatibröd eller naan, en klick yoghurt och mynta
Det här var en rätt med rejält sting i. Servera med nudlar (ris) och sallad. Vill man ha starkt ska man absolut lägga i 1 tsk cayennepeppar, men kanske börja med 1/2 tsk. Ingredienser för 4 personer120 gr äggnudlar eller 1 1/2 dl basmatiris1 tsk paprikapulver1/2-1 tsk cayennepeppar1/2 tsk gurkmeja1 tsk mald kummin1 msk citronsaft1 msk vatten1/2 tsk salt1 tsk olja1 gul lök, hackad2 vitlöksklyftor, skivade2 dl kokosmjölk med låg fetthalt, max 6%350 gr räkor eller blandade skaldjurGör så härKoka nudlarna, eller ris om du valt det. 2 dl kokosmjölk med låg fetthalt
Hetta upp en grytamed olja i. Toppa grytanmed koriander och en klyfta lime, servera med ris. Ja eller så indisk som den kan bli av en Tväråbäcks bo, kanske lite mer "ish" än traditionell
Dagen började på jobbet med att Kiki färgade mina bryn, sedan hämtade jag Hanna och Linn och vi åkte på manikyr, den här veckan har jag gjort fler skönhetsgrejer än jag brukar göra på ett halvår i vanliga fall
Ny design med förbättrade egenskaper Kombinationen av allt det bästa från de befintliga gjutjärnsprodukterna och en ny design med en rad funktionella nyheter, representerar framtidens gjutjärnsprodukter från Le Creuset
Surfat runt och tittat på ett gäng recept och det indiska bidraget blev såhär. Visade sig att sambon inte var så förtjust i p-nackor men gillade ändå smaken på grytan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.