Jag testade att göra en twist på den klassiska treveckorssalladen, recept på den hittar du HÄR. Jag gjorde den med rödkål denna gång och smaksatte dressingen med senapsfrön
Genom att dricka fermenterade drycker tillför du rikligt med goda bakterier och det är betydligt billigare att göra din egen fermenterade dryck än vad det är att köpa probiotikapiller i hälsokostaffären
Den här texten kommer från Hälsa som livsstil. Vårt inlägg om benbuljong och dess läkande egenskaper har blivit väldigt populärt och det är många som vill prova på att göra sin egen benbuljong
1. Ta bort alla dåliga blad från spetskålen. Finstrimla resten av kålen samt äpplena. 2. Massera in saltet så att vitkålen börjar vätska sig, tillsätt fröna
1. Skär kinakålen i fyra delar på längden och skär bort rotpartiet. Kapa i ca 2 cm breda remsor. 2. Lägg kålen i en stor skål (ren och rostfri kastrull/gryta går också bra)
1 kg salladskål. 1100 g päron, rivet. 150 g ingefära. 125 g vitlök. 120 g jodfritt havssalt. 11 dl klorfritt vatten (klor hämmar fermenteringen så kranvatten från reningsverk bör undvikas
Kimchi är ett gott tillbehör tycker jag, men jag gör det för sällan. Idag kom jag i alla fall till skott och blandade ihop en skål med het och välsmakande kimchi
För dig, mig och nyfikenheten har jag bryggd min första egna kombucha. Kombucha är ett fermenterat te, fullt av mjölksyrebakterier som gör under för magen och smakar lite fest