Probiotika

Probiotika

Treveckorssallad med rödkål

Treveckorssallad med rödkål

Jag testade att göra en twist på den klassiska treveckorssalladen, recept på den hittar du HÄR. Jag gjorde den med rödkål denna gång och smaksatte dressingen med senapsfrön
Vad är resistent stärkelse?

Vad är resistent stärkelse?

Det gör man genom att äta probiotika vilket är bakterier som ska ta sig ner till tjocktarmen och bosätta sig där
Kimchisallad

Kimchisallad

1. Strimla kålen fint (gärna på mandolin) och lägg den i kallt vatten. 2. Strimla paprika och purjolök. Häll av kålen
Fermentera Mera – Drycker för en gladare mage

Fermentera Mera – Drycker för en gladare mage

Genom att dricka fermenterade drycker tillför du rikligt med goda bakterier och det är betydligt billigare att göra din egen fermenterade dryck än vad det är att köpa probiotikapiller i hälsokostaffären
Kombucha utan scoby

Kombucha utan scoby

Kombucha. 1,5 literVatten1 dlEkologiskt rörsocker2-4 påsarTe2 dlFärdigköpt kombucha. Kombucha utan scoby

Benbuljong – Frågor & Svar

Den här texten kommer från Hälsa som livsstil. Vårt inlägg om benbuljong och dess läkande egenskaper har blivit väldigt populärt och det är många som vill prova på att göra sin egen benbuljong
Kombucha utan scoby

Kombucha utan scoby

Den här texten kommer från Hälsa som livsstil. Som vi nämnt tidigare har vi testat att göra kombucha utan en så kallad scoby, eller svamp
Hemmagjord surkål

Hemmagjord surkål

Vasslan gör man genom att låta yoghurt eller filmjölk rinna av i ett vanligt kaffefilter. Strimla vitkålen och varva med med salt och vassla
Egen surkål

Egen surkål

Jag älskar verkligen surkål. Inte nog med att det är supernyttigt för magen, dessutom är det billigt och underbart gott
Surkål

Surkål

Jag gillar verkligen surkål, faktiskt så mycket att jag kan vakna mitt i natten och smyga upp för att ta mig ett par skedar
Surkål med chili och kummin

Surkål med chili och kummin

Jag vet inte hur många gånger jag provat att göra surkål genom åren. Skam den som ger sig och den här gången lyckades jag
Hemgjord surkål

Hemgjord surkål

Mjölksyrebakterierna som skapas i fermenteringen är i grunden samma bakterier som går att köpa på burk och oftast kallas för probiotika
PS Klassiker: Kimchi

PS Klassiker: Kimchi

1. Skär kinakålen i fyra delar på längden och skär bort rotpartiet. Kapa i ca 2 cm breda remsor. 2. Lägg kålen i en stor skål (ren och rostfri kastrull/gryta går också bra)
Vit Kimchi

Vit Kimchi

1 kg salladskål. 1100 g päron, rivet. 150 g ingefära. 125 g vitlök. 120 g jodfritt havssalt. 11 dl klorfritt vatten (klor hämmar fermenteringen så kranvatten från reningsverk bör undvikas
Koreansk kimchi

Koreansk kimchi

Skölj salladskålen och skär den i grova bitar, ca 4 cm stora. Lös upp saltet i en stor skål med vattnet och lägg i salladskålen
Snabblagad Kimchi

Snabblagad Kimchi

Kimchi är ett gott tillbehör tycker jag, men jag gör det för sällan. Idag kom jag i alla fall till skott och blandade ihop en skål med het och välsmakande kimchi
Kimchi

Kimchi

Foto. Theres Lundén. Ett supergott Koreanskt tillbehör som passar till det mesta. Kålen får en frisk och fräsch smak med lite sting
Kombucha, grundrecept

Kombucha, grundrecept

För dig, mig och nyfikenheten har jag bryggd min första egna kombucha. Kombucha är ett fermenterat te, fullt av mjölksyrebakterier som gör under för magen och smakar lite fest