Med inspiration från boken BAKA glutenfritt. )8 bitar. 90 g havregryn250g havremjöl eller bara havregryn 1 knapp msk kokossocker2 tsk bakpulver1 msk fiberhusk50 g kall kokosolja300 g havremjölkBlanda allt väl i en bunke, låt stå i 15 min
1. Blanda mjöl, havregryn bakpulver, socker och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa
Matiga havrescones Du behöver. Matiga havrescones. Glad påsk på er. Tänkte att ni skulle få ett litet frukosttips om ni har tänkt att äta något annat än ägg förstås ha ha
Igår kväll hade jag tea-party i Linas Kök och jag bakade helt underbart goda havrescones. -P Jag älskar scones, framför allt dom jag brukar äta när vi är i USA och reser
Havrescones 12 st 50 g smör/margarin 3 dl havregryn 2-3 dl vetemjöl 1 tsk salt 2½ tsk bakpulver 2 dl mjölk Sätt ugnen på 225°C Kör smöret med alla torra ingredienser till en smulig massa Tillsätt mjölken och arbeta ihop till en deg, tillsätt mer vetemjöl om degen känns kladdig Dela degen i 12 delar Rulla varje del till en slät boll, platta till och lägg på plåt med bakplåtspapper Grädda mitt i ugnen 10-15 min tills sconesen har fått fin färg Foto
En av de sakerna jag bjöd på var nygräddade havrescones gjorda på bland annat yoghurt. Nygräddade Havrescones 4 mindre eller 2 stora. Hembakat, Nygräddade Havrescones 4 mindre eller 2 stora 2 dl naturell yoghurt eller fil
När sommarkvällarna numera bjuder på mörker och regn kan man kontra med att baka dessa supergoda havrescones och mysa i soffan med en kopp te och tända ljus, det känns så mycket bättre då
Här kommer receptet på de naturligt glutenfria (använd glutenfri havre om du är väldigt känslig) och veganska scones jag bakade till vårt afternoon tea förra helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.