Helt enkelt ett toppenrecept på smarriga, glutenfria och mjölkfria scones. Tillsätt smör eller kokosolja och finfördela det snabbt i mjölblandningen med fingrarna
90 g havregryn250g havremjöl eller bara havregryn 1 knapp msk kokossocker2 tsk bakpulver1 msk fiberhusk50 g kall kokosolja300 g havremjölkBlanda allt väl i en bunke, låt stå i 15 min. 90 g havregryn250g havremjöl eller bara havregryn 1 knapp msk kokossocker2 tsk bakpulver1 msk fiberhusk50 g kall kokosolja300 g havremjölkBlanda allt väl i en bunke, låt stå i 15 min. 250g havremjöl. 300 g havremjölk. 250g havremjöl. 300 g havremjölk
Blanda mjöl, havregryn bakpulver, socker och salt i en bunke. Blanda ner havredryck eller mjölk och rör ihop till en deg, sluta när du kan kan forma till en deg
Blanda mjöl, havregryn, salt och bakpulver i en bunke. Har bakat havrescones till frukost som vi strax ska hugga in på, men tänkte att ni kanske också ville ha ett frukosttips först
Jag brukar testa lite olika varianter när jag gör scones och havregryn är något jag kommer fortsätta använda, konsistensen blev perfekt och dessutom är det lite mer näringsrikt än bara vetemjöl
Matiga scones med lantbrödsmjöl och smak av havre, inte dumma alls. Matiga havrescones Du behöver. Blanda mjölsorterna, havregrynen, salt och bakpulver i en bunke
-Tillsätt mandelmjölk och chiafrön. 1 ½ dl mandelmjölk. 1 ½ dl mandelmjölk. Det här receptet kom till häromdagen när jag hade lagat alldeles för mycket gröt till Willes frukost
Havrescones 12 st 50 g smör/margarin 3 dl havregryn 2-3 dl vetemjöl 1 tsk salt 2½ tsk bakpulver 2 dl mjölk Sätt ugnen på 225°C Kör smöret med alla torra ingredienser till en smulig massa Tillsätt mjölken och arbeta ihop till en deg, tillsätt mer vetemjöl om degen känns kladdig Dela degen i 12 delar Rulla varje del till en slät boll, platta till och lägg på plåt med bakplåtspapper Grädda mitt i ugnen 10-15 min tills sconesen har fått fin färg Foto. 2-3 dl vetemjöl. 2 dl mjölk
Rör ner yoghurten/filen och blanda till en något kletig deg, ha i lite mer mjöl om det behövs. En av de sakerna jag bjöd på var nygräddade havrescones gjorda på bland annat yoghurt
Tillsätt smör eller kokosolja och finfördela det snabbt i mjölblandningen med fingrarna. När sommarkvällarna numera bjuder på mörker och regn kan man kontra med att baka dessa supergoda havrescones och mysa i soffan med en kopp te och tända ljus, det känns så mycket bättre då
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.