De naturligt glutenfria frallorna har alla härliga bra egenskaper man vill ha i ett fullkornsbröd som man äter till vardags – högt näringsinnehåll, fiberrikt, lätt att baka, segt och saftigt och fullt av smak
Med inspiration från boken BAKA glutenfritt. )8 bitar. 90 g havregryn250g havremjöl eller bara havregryn 1 knapp msk kokossocker2 tsk bakpulver1 msk fiberhusk50 g kall kokosolja300 g havremjölkBlanda allt väl i en bunke, låt stå i 15 min
Jag fick tips från en fantastik kollega om Kungsörnens glutenfria bröd. Och även om det va fantastiskt gott så kunde jag inte låta bli att pilla lite i receptet, lägga till några saker, ändra lite och göra det till min egna version
Ibland kan man vara sugen på något sött att knapra på efter maten eller till fikat, och då är det alltid trevligt om det söta samtidigt som det ÄR gott kan GÖRA gott för kroppen
Man måste såklart inte köpa en hel kyckling för att göra receptet nedan – man kan självfallet använda färdigstyckade kycklingbröst också… Men två kycklingbröst av en ekologisk kyckling ger mer kött än de man oftast får färdigstyckade i butiken
Hur många slags glutenfria frökex/knäcke har jag bakat. Jag kan knappast hålla räkningen. Jag har varit nöjd med de flesta, men lockas ändå att fortsätta exprimentera med olika blandningar
Det är enklare än man tror att fixa fikat till ett glutenfritt och mjölkfritt barnkalas. Här kommer vi tipsa om en tårta som är enkel att baka och går med fördel förbereda någon dag innan kalaset och enkla, fina klubbor med marshmallows och mörk choklad
Senaste dagarna har jag varit så vansinnigt sugen på bröd med frukt i. Jag vet inte vart denna konstiga cravings kommer i från men på något sätt skulle den tillfredsställas på ett hälsosamt sätt så det var bara att ställa sig att baka igen
Men jag har lärt mig mer och mer och delar av stomme finns kvar – men hanteringen är enklare. Om degen känns lite för torr – blanda försiktigt i lite vatten till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.