Havrekaka med äpple
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 g rumstempererat smör
  • 12 dl strösocker
  • 13 ägg
  • 12 msk färskpressad citronsaft
  • 11½ dl vetemjöl
  • 12 dl havregryn
  • 12 tsk bakpulver
  • 11 dl mild naturell yoghurt
  • 1½ dl flytande honung
  • 13-4 äpplen
  • 11 msk råsocker
  • 1150 g rumstempererat smör 2 dl strösocker 3 ägg 2 msk färskpressad citronsaft 1½ dl vetemjöl 2 dl havregryn 2 tsk bakpulver 1 dl mild naturell yoghurt ½ dl flytande honung 3-4 äpplen 1 msk råsockerSätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om väl efter varje ägg. Rör ner citronsaften i sockersmeten. Blanda mjöl, havregryn och bakpulver i en separat bunke. Häll ner mjölblandningen i sockersmeten. Rör till sist ner yoghurt och honung. Smöra och mjöla en springform, ca 24 cm i diameter. Häll smeten i formen och släta till ytan. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stick ner äppleklyftorna i smeten och strö över råsockret. Grädda kakan på nedersta falsen i ugnen ca 55 minuter. Känn med en provsticka att kakan är torr, d v s att provstickan inte blivit kladdig. Låt kakan svalna något. Pudra över florsocker och servera gärna kakan med vispad grädde, vaniljglass eller vaniljsås.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.