Skala potatisen och skär skåror som hasselbackspotatis är känt för. Såsen ska få en lätt mörk aprikos färg och sedan koka ihop någon minut medfläskfilén
700 g fläskfilé, svensk putsad. Fläskfilé700 g fläskfilé, svensk putsad 2 klyftor vitlök, hackade 2 msk soja 2 msk honung 0,5 tsk salt 1 krm peppar. Hasselbackspotatis12 potatisar, av valfri sort 3 msk smör 0,5 dl ströbröd 0,5 tsk salt
Ca 600 g fläskfilé. 1Lyft upp köttet och skär ett snitt längs med hela filén. 1Fyll snitten i köttet med gorgonzolan, tryck ihop öppningen och surra ett steksnöre runt hela filén. 1Pensla potatishalvorna med smält smör, salta och peppra och avsluta med att strö över ströbröd. 1Lägg köttet i ett ugnsfast fat tillsammans med de stekta champinjonerna och ställ in mitt i ugnen på 200 grader i ca 15 min. 1Ta ut kött och potatis samtidigt och servera varmt tillsammans med en grön sallad
Här hos oss firar vi till att börja medmed champinjon-gratinerad fläskfilé och hasselbackspotatis, en riktig nostalgi tripp för min del, och om vädret tillåter blir det även ett besök vid den lilla lokala majbrasan här på orten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.