Skär upp fläskfiléni tunna skivor och hetta upp en stekpanna med smör. Tänkte dela medmig det godaste jag ätit på länge och som var väldigt uppskaddad här hemma
Eftersom vi skulle äta vår fläskfilémed en nudelsallad så passade Håkan på att testa ett recept på en vietnamesiskdippsås som han visste fanns iLisas bok "Det godaste jag vet"
Ca 600 g fläskfilé. 1Smör tillstekning. 1300 skogschampinjoner. 110-12 mellanstora potatis. 11/2 dl ströbrödPutsa köttet och stek hela filén gyllenbrun runt om i smör. 1Lyft upp köttet och skär ett snitt längs med hela filén. 1Stek under tidenchampinjonernailite extra smör i samma panna, salta och peppra. 1Fyll snitteni köttet med gorgonzolan, tryck ihopöppningen och surra ett steksnöre runt hela filén. 1Skala potatisen och dela på mitten. 1Skär små, täta snitti varje halva utan att skära igenom. 1Pensla potatishalvornamed smält smör, salta och peppra och avsluta med att strö över ströbröd. 1Baka potatiseni ugnen, ca 30 minuter på 220 grader. 1Sätt på varmluftsugn, sänk värmen till 200 grader och sätt ner potatisen på nedersta falsen i ugnen. 1Lägg köttet i ett ugnsfast fat tillsammansmed de stekta champinjonerna och ställ inmitti ugnen på 200 grader i ca 15 min. 1Ta ut kött och potatissamtidigt och servera varmt tillsammansmed en grön sallad
Serveras med tex potatis och grönt, ev lingonsylt. Salta och peppra och lägg i ugnsform. Vispaihop crème fraiche, grädde, soja, mango chutney och sambal oelek
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.