1. Potatis. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull och blanda med olivoljan. 2. Skala potatisen och skär av en bottenplatta så att den står stadigt
Jag skulle få långväga besök och ville servera något gott till middag. Efter lite funderingar och vånda så beslöt jag mig för att bjuda på en fläskfile gryta
Fläskfilé i god sås. 6 port. 800 gram fläskfilé1 tsk salt1 tsk grovmalen svartpeppar1 hackad gul lök2 dl crème fraiche2 dl grädde2 msk chilisås1 msk Worcestershiresås1 msk soja1-2 pressade vitlöksklyftor1½ msk rosepepparhackad persilja Skär filen i skivor ca 2 cm, platta ut dem något
även om fläskfilén var bättre än många andra jag gjort så blir det inget favoritkött. Fläskfilén fick inte ligga mer än 20-30 sekunder på varje sida och så fort den var brynt runt om kastades den i skärselden som med sina behagliga 90 grader kunde invagga den i falsk trygghet om vad som komma skall
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.