Kurres

Kurres

  • 3 Recept
Souvlaki med grekisk potatis och tzatziki

Souvlaki med grekisk potatis och tzatziki

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Souvlaki 500 gram fläskfilé(er) 0,5 st citron(er) 3 msk olivolja 1 tsk torkad oregano 1 tsk torkad timjan 1 klyfta(or) vitlök 2 krm salt 1 krm svartpeppar 1 paket grillpinnar Grekisk potatis 1 kg delikatesspotatis 0,75 dl olivolja 2 st citron(er) 2 tsk torkad oregano 1 tsk salt 2 krm svartpeppar Tzatziki 0,75 st gurka 3 dl grekisk yoghurt 1 klyfta(or) vitlök 0,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 0,5 st citron(er) 1 tsk honung Köp receptet

Hasselbackspotatis med festlig fläskfilé

1. Potatis. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull och blanda med olivoljan. 2. Skala potatisen och skär av en bottenplatta så att den står stadigt