Tillsätt frön och mjöl och arbeta degen tills den är smidig. Låt spenaten tina i ett durkslag. Pressa ut vätskan ur spenaten och lägg i en skål tillsammans med 1 msk olivolja, salt och peppar och blanda. Kavla ut degen tunt, som till kanelbullar, cirka 40 x 50 cm
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Har redan börjat tänka till kring sonens student nästa år, och tänker att vi kanske ska ha något att bjuda gästerna på för att hålla dem lite sysselsatta innan alla är på plats och maten är framdukad
Det får en att tänka på vad lite sött man har fått uppleva under stora delar av människans historia. På fredagskvällen unnade vi oss en lite fräsch efterrätt utan sötning
Strö osten över och ställ in i ugnen några minuter, tills osten har smält och fått lite färg. Så här i semestertider när vi har gott om tid på oss att äta frukost brukar jag göra lite mer med äggen än att bara steka, koka eller göra röra
Men den här gången slog vi till på en ny liten rätt, nämligen Räksaganaki. Vi dukar gärna fram det när man inte riktigt vet vad man är sugen på, och vill ha lite av allt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.