Fläskkotletter på italienskt vis – gör så här. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min. 4 person(er) Ingredienser 4 fläskkotletter, (500 g) 0,5 msk färsk salvia, hackad 2 krm grovmald svartpeppar 1 tsk salt 1 msk olivolja 1 msk smör 2 dl matlagningsgrädde 0,5 dl parmesanost, riven Tillbehör , smörslungad bladspenat, pressad potatis
Jag försöker göra mitt bästa just nu för att se till så att de samarbeten jag har med olika företag som syns här på bloggen ska vara så bra, långsiktiga och relevanta som möjligt
Jag försöker göra mitt bästa just nu för att se till så att de samarbeten jag har med olika företag som syns här på bloggen ska vara så bra, långsiktiga och relevanta som möjligt
Ungarna fick ta på sig vinterjackor och vantar. - 2 minusgrader på morgonen. (räcker nog egentligen till 6 p)1 gul lök8 hg fläskfärs (funkar självklart med blandfärs om man så önskar)1 liter vatten1 stor morot5 potatisar1, 5 msk kinesisk soja1 dl tomatpuré1½ tsk chilipulversalt och svartpeppar1 msk oregano1 pressad vitlöksklyfta1 tsk sambal oelek (uteslut om så önskas)1 köttbuljongtärningfärsk persiljaServera med Lätt Creme fraiche och ett gott bröd. Det finns massor av trattkantareller - jag plockade 4-5 liter i förrgår på en timme. 1 liter vatten
Men vin och olivolja kan ju bli litelite och Pua på Vasastans ost hade gjort en härlig liten Mangosalsa med räkor, Verlaque mango & chili balsamic reduction och koriander och serverade en härlig Pecorino med lite Fynbos Tomat och Chilijam
lite röd rom till topping. Sen dess så ha jag alltid hållit mig till detta recept, är bara så gott. Rödbetsallad är ju bara så god testa gärna att göra nån av dom här varianterna, goda är dom bägge två beroende på om man tycker om pepparrot eller inte
Tillsätt sedan urkärnade och urgröpta avokados och kakao och lite (kanske en tsk) vaniljpulver. Jag tänkte faktiskt inte bara prata växter och hus utan jag tänkte också kika in och tipsa om en god efterrätt till veckans myskvällar – en raw food-pudding
Slå över centerröran och ställ kallt i några timmar. Spara lite av hacket till garnering. Så har ni inte bestämt er för vad ni ska äta, så kika in lite då och då
Slå över grädden och in i ugnen tills den är klar. Slå över rotfrukterna. Vänd ovan- och undersidan på potatistornen i ströbröd och stek i lite matfett i panna tills de fått fin färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.