Igår gjorde vi hemmagjorda ekologiska hamburgaremed bröd till middag. Vi serverade hamburgarna med aioli och sötpotatisklyftor kryddade med fajitakrydda
I min familj gillar vi hamburgare av alla slag. När jag vaknar upp denna fredag morgon av en klocka som bara ringer och ringer alldeles för tidigt, med vetskapen om att jag har en lång jobbardag framför mig, så är det gott att veta att kvällens mat är planerad
Att fixa hemlagade hamburgare till fredagskvällen går så fort att även det kan räknas som snabbmat. Det som annars säljs som grova hamburgerbröd eller grova korvbröd är i själva verket bara vetemjölsbröd med lite kli i (och en massa annat)
Krispig yta, pensla med vatten. Mjuk sammetslik yta, pensla med smält smör. Skinande medium gyllenbrun yta, 1 äggula + 1 tsk mjölk vispas ihop och penslas på brödet. Vispa samman majsstärkelsen med 2 msk av vattnet
Forma varje bulle med antingen blöta fingrar eller sked. Denna gång blev väldigt lyckat, även om jag först inte ville lägga upp receptet för brödet sjönk lite efter jag tagit ut det från ugnen, men efter jag tryckt i min två av dem så ändrade jag mig för det blev väldigt lyckat trotts allt
Pensla med mjölk och strö över sesamfrö. Täck bunken med bakduk och låt degen vila ca 30 min. Värm mjölken fingervarm och häll den över den smulade jästen i en bunke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.