Igår gjorde vi hemmagjorda ekologiska hamburgaremed bröd till middag. Vi serverade hamburgarna med aioli och sötpotatisklyftor kryddade med fajitakrydda
I går bestämde Devin vad vi skulle äta till middag och denna gången önskade han inte pannkakor eller pizza till middag som han brukar, utan han ville ha hamburgaremed bröd, så jag passade på att testa en ny variant
I min familj gillar vi hamburgare av alla slag. När jag vaknar upp denna fredag morgon av en klocka som bara ringer och ringer alldeles för tidigt, med vetskapen om att jag har en lång jobbardag framför mig, så är det gott att veta att kvällens mat är planerad
Att fixa hemlagade hamburgare till fredagskvällen går så fort att även det kan räknas som snabbmat. Det som annars säljs som grova hamburgerbröd eller grova korvbröd är i själva verket bara vetemjölsbröd med lite kli i (och en massa annat)
Pensla med mjölk och strö över sesamfrö. Täck bunken med bakduk och låt degen vila ca 30 min. Värm mjölken fingervarm och häll den över den smulade jästen i en bunke
Vi bryter brödet i bitar och äter grytan med hjälp av bitarna. Våra barn har alltid uppskattat den här sortens sätt att äta, med händerna istället för med bestick, vilket säkerligen bidragit till att det har varit ganska enkel att få dem att äta lite annorlunda mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.