Ja, han älskar allt med färs som ni vet så jag var beredd på önskemålet. Råstekt mandelpotatis till och gräddsås som fått koka nästan en timme, den ska ni prova för den borde nästan ätas med sked
Börja med såsen. Låt såsen koka till lagom konsistens, smaka av med lite salt. Serveras med rostade potatisklyftor och stekta champinjoner, men det går också bra till potatisgratäng
varva skivad potatis med riven ost, salt och peppar, slå sist på skyn från oxfilén. Garnera med halva ananasskivor och halva tomatskivor runt kanten på gratängformen
Vispa ihop grädde, fond och kryddor, blanda med rotfrukter och lök. Klä en ugnsfast form med bakplåtspapper och fyll med rotsaksblandningen, packa hårt och väl
Börja med potatiskakan. Klä in en springform med bakplåtspapper i botten och runt kanterna. Skiva över lite smör, strö över ett lager västerbotten och krydda med salt och peppar
Stekt oxfilé med en riktigt, riktigt god rödvinssås och en gorgonzolakräm. Efter några minuter, häll över chilisåsen och farinsockret och låt fräsa med en kort stund
Detta blev nämligen vår middag förra söndagen då vi gillade en hel bit oxfilé som vi serverade tillsammans med rostad färskpotatis och en aromatisk sås som en läsare tipsat om
Länge har jag suttit framför datorn med haklapp och handduk och dregglat över Linda/Kryddburkens fantastiska köttbitar som fått tillagas i låg temperatur och i lååååång tid
B. j. u. d. e. r. p. å. n. a. g. o. f. s. t. m. l. i. h. ä. E. ö. v. b. y. k. R. c. H. M. ,. x. é. 4. 8. 0. G. 1. L. K. 2. S. 7. 5. 3. T. 6. P. /. (. ). O. V. C. D. A. s j. k g. d l
Oxfile är kanske så klassiskt det kan bli på nyår, men det kan ju vara lite kult med det med. Men denna rätts kombination av smaker var lite kul, krämig risotta med kraftig gorgonzola fångades upp av lite söta rödbetor i såsen och på toppen ligger balsamicosteka späda sparrisar, allt toppat med lite klorofyllaktig basilikaolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.