Det blev så gott ändå med rena smaker från tomater, svamp och paprika. Jag kallar detta tomatsås eftersom det är mer av krossade tomater än köttfärs i såsen
Skala och hacka lökochvitlök. Gulasch görs ju normalt på nötkött som får puttra länge, här en mer snabblagad variant som ger en mustig smak och som smakar som ett långkok, servera köttfärsgulaschenmed morotsstavar eller andra rotsaker, en klick svalkande crème fraiche och ris
Detta är recept på Köttfärsmed kycklinglever, medlökoch bau (squash-liknande grönsak, finns i din lokala asiatiska butik, men kan även finnas i din turkbutik på hörnet) i stekpanna
Lägg i löken, vitlökenoch vitkålen och låt de fräsa med en stund. Peppra lite med grovmalen svartpeppar Rör om och låt allt puttra tills det att vitkålen börjar mjukna
Strimla vitkålen ochlöken, bryn sedan dessa tillsammans i en stekpanna på medelstark värme i smör. Idag gjorde jag därför en stor gratäng medköttfärsoch vitkål
4 500 g högrev olja (till stekning) 4 schalottenlökar 3 röda paprikor 1 chili 4 pressade vitlöksklyftor 1 tsk spiskummin 2 tsk paprikapulver 3 msk kalvfond 5 dl vatten 6 medelstora potatisar 3 msk tomatpuré salt peppar 2 dl rysk yoghurt (17%) ev färsk timjan Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.