Svenskt klassiskt tilltugg i form av gubbröra med potatis på grovt bröd. Gubbröra. Att dricka till. Lägg ett lager potatis på brödet, täck med gubbröra och garnera med en dillkvist
Jag hade lite ansjovis kvar (i frysen) sedan jag gjorde Rotfruksgratäng à la Jansson med Ägg & Ansjovis och det var lixom så där alldeles lagom mycket för att varken smaka för mycket eller för litet ansjovis i en gubbröra för en person
Tillsätt fil, sirap och pressad vitlök. Blanda med degkrokar till en mycket tjock och seg smet. Vält över i brödformen och jämna till ytan med baksidan av en blött gaffel
Servera gubbröran som förrätt på t. 1 brk matjessill. 1 msk hackad gräslök2 hårdkokta ägg. 1 msk majonnäs. Ta upp sillen ur burken och låt den rinna av ordentligt, skär den sedan i kuber
Detta är faktiskt den rätt som jag bjöd på till nyårsafton. Riktigt gott var det och om jag ska skryta lite så blev en toppenmiddag med helt fantastiskt kött som stektes till perfekt temperatur, väldigt lyckat
Som ett gott tillbehörtill dem kommer här en av mina Favoriter i Repris. Det märks att det är många som uppskattar bär till smaksättning i en kall sås, får väldigt många sökträffar på just den här hjortronsåsen
Köttfärssås är en rätt som är snabb att laga till och den är god också. Lägg till lite mera jobb och tid och få denna jättegoda pastagratäng på middagsbordet
En god vän frågade om jag alltid gör egen marinad till det kött som jag grillar. Marinaden som jag gjorde till kycklingspetten i veckan är en traditionell och enkel marinad
Tillsätt färskost, citron eller lime. Vispa till en krämig konsistens. . Frosting med creamcheese. 5 dl florsocker50 g smör250 g färskost, ex philadelphia 1 tsk pressad citron / limeGör så här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.