Riv osten och rör ner i bunken tillsammans med ägg och grädde. Ingredienser. 4 portca ½ kg potatis, skalad100 g vällagrad cheddarost1 ägg1 dl gräddesalt och nymalen vitpepparInstruktioner
8 potatisar1 gul lök3 ägg1 tsk salt1 krm pepparmargarin eller smör1 msk iskall Creme fraiche till varje råraka1 msk Löjrom till varje råraka (fungerar också bra med röd stenbitsrom)1 msk finhackad rödlökSkala potatis och lök och riv de fint på rivjärn
Det räcker till frukost för oss tre, eller varför inte mellis. Perfekt då man kommer hem från förskola och skola att tillsammans svänga ihop lite scones och mysa lite medan det blåser och håller på utanför
Men de här potatisarna blev aldrig klara, de stod i ugnen hur länge som helst och hjälptes till och med på i micron, så att det där finliret att få skalen snygga fick jag liksom skippa och köra alltihopa i en pajform istället
Knäckpaj till jul och nyårsdessert kanske. Själv ska jag fira julen i en timmerstuga i Sälen och sitta och njuta av sötsaker till ljudet av en sprakande brasa och massvis av tända ljus
Finhacka hälften till. det hade blivit ett sånt herrans liv på tonåringarna) Spara resten till. Stek i mitten av ugnen till köttet har en inner temp på
När jag såg Annikas skrapa-av-översta-lagret-fantasi-framkallande gratäng kom jag på att jag måste delge er receptet till den superenkla, supersnabba rotfruktsgratäng vi åt till vår örtöverbakade oxfilé med portvin- och blåbärssås på nyårsafton
Tillsätt oljan sakta, sakta, sakta och rör en himla massa. Pressa vitlöken och tillsätt vb-osten. Rör bara ihop allt, tillsätt kaprisen sista och rör om försiktigt
Tack vare dom så uppmärksammades vi i alla fall om att det faktiskt är våffeldagen i morgon och plötsligt gick det upp ett Liljeholmens om varför det såldes våffeljärn på ICA till bra pris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.