Med frysen full av grytbitar från Diléns så passade det bra att göra en mustig gryta. Servera med t. Lägg tillbaka allt kött i grytan, tillsätt paprikapulver, grönsaker och örter och fräs på
Tillsätt soja, tomatpuré ochkalvfond till vätskan i kastrullen. Lägg köttet i en ugnstålig grytamed lock, eller i en lergrytaoch tillsätt även löken, rotfrukternaoch fläsket
Den här mustiga vintergrytanmed nötkött och massor av grönsaker har jag gjort precis på det sättet. Är ni inte så många runt bordet så är grytan perfekt att värma på dagen efter eller ha i matlådan
Hetta upp olivolja i en gryta. Jag kanske är lite udda, men att komma hem till en färdig färssås, och bara behöva koka en bechamel, montera lasagnen och låta den tillagas i ugnen - det är för mig närapå snabbmat
Jag har tyvärr inte skrivit upp vart originalreceptet kommer ifrån, men jag har i alla fall noterat att grytan egentligen ska lagas med sötpotatis, istället för morötter och kålrot som jag har valt att göra
3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Med lite tomater som smak och färgförhöjare till, så är hela middagen klar i bara en gryta. Då passar det fint att göra en god gryta att värma sig med, efter skogsturen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.