Det är så mysig miljö att gå omkring i och de har fått till den där rätta höststämningen med alla marschaller, eldkorgar och halmbalar med pumpor och annat
Hetta upp matfett i en gryta, och rosta lök ochrotfrukter under omrörning, några minuter. På Bondens marknad köpte jag en bit fin, närproducerad högrev från Lövsta kött, och den förvandlades till den mest ljuvliga stek, som långsamt fick puttra tillsammans med lök, rotfrukter, och dadlar i rödvin, fond och kryddor
Smaka av grytanmed salt och peppar. Stek champinjonerna i smör och lägg i grytan. Salta och peppra. Om du vill kan du servera grytanmed potatismos, inlagd gurka och vinbärsgelé
Jag har tyvärr inte skrivit upp vart originalreceptet kommer ifrån, men jag har i alla fall noterat att grytan egentligen ska lagas med sötpotatis, istället för morötter och kålrot som jag har valt att göra
Vi käkade grytanmed basmatiris och lite äppelchutney (se här). Den här kanongoda innehållsrika grytanmed smaker influerade av det karibiska köket lagade jag förra veckan
Servera med lingonsylt. Salta och peppra runt om och bryn högreven i smör i en stor gryta. Skala och skär rotsaker, äpple och lök i grova bitar och lägg ner dem i grytan
6 1800 g högrev 2 msk salt 1 1/2 morötter 1 1/2 gula lökar 1 bit rotselleri (à ca 100 g) smör till stekning 1 knippa mejram alt torkad mejram (1 knippa motsvarar 1 msk torkad) 1 knippa timjan 3 lagerblad 15 vitpepparkorn ev salt och nymalen vitpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Täck med vatten och slå i lite ljus och lite mörk soja, lite ljus vinäger och salta. Gryta på nötkött och potatis går att hitta på många platser i Kina
Den stora mängden morötter, muscovadosockret och balsamvinägern gör detta till en grytamed en rejäl sötma, samtidigt som vinets syrlighet bryter av och hindrar den från att bli alltför söt
* Fräs smöret på medelhög värme i en järngryta* Skala rotfrukternaoch skär i stora bitar. Jag åt ett långkok på kalv - Banquette de veau - i egen version med svamp ochrotfrukter som var helt otroligt och eftersom det var kalv tänkte jag att jag får bourgogne eller sydfranskt - men icke
Bryn det på båda sidor i en stekpanna med smör och lägg över det i en gryta. Fräs bacon och purjolök tills baconet börjar få färg och lägg över i grytan
av grytanmed cayennepeppar och salt. Få ingredienser men mycket smak är det i denna gryta. Servera med kokt, ugnsstekt eller pressad potatis och grönsaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.