Täck bunken med plastfolie. En av julklapparna jag fick var Martin Johanssons bok Enklare bröd. Dela degen och lägg bitarna på en plåt, smord eller med bakplåtspapper
Vi bryter brödet i bitar och äter grytan med hjälp av bitarna. Våra barn har alltid uppskattat den här sortens sätt att äta, med händerna istället för med bestick, vilket säkerligen bidragit till att det har varit ganska enkel att få dem att äta lite annorlunda mat
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Det här brödet är så gott. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Att det kallas just det fantastiska brödet visste jag inte när jag fastnade för det här receptet för några år sedan, nu har jag sett receptet cirkulera runt lite överallt på nätet och då med benämningen det fantastiska brödet
Jag har lite svårt att slänga ätbar mat så jag tog ut det som fanns och tillsammans med en sista tinad kycklingfilé, en burk krossade tomater, några torkade örter och det sista ur burken med creme fraiche blev det denna makalöst goda kycklinggryta
Vi gör ibland ett jättegott hårt bröd som är väldigt gott. 2 dl majsmjöl1 dl solrosfrön1 dl sesamfrön0,5 d linfrö1 tsk salt0,5 dl rapsolja2,5 dl kokande vattenRör ihop alla torra ingredienserna samt oljan i en bunke och häll över det kokande vattnet
Man bakar dem lätt och behöver inte vara så noga med formen, bara charmigt om de är lite ojämna. Till bröd är Manitoba Cream bra som gör brödet luftigt och Rustique som gör brödet saftigt och smakrikt
Brödet blir sådär bagerisnyggt och rustikt med snygga sprickor på den knapriga ytan. När du sätter in plåten med de kalljästa frallorna, häll ett glas vatten eller några isbitar på den heta långpannan och stäng snabbt ugnsluckan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.