Grumpy Graham
www.kronjast.se
www.kronjast.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser 150 g ( 1 påse) KronJäst Surdeg Fullkornsvete, färsk 25 g (ca 1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk 500 g (ca 5 dl) vatten, kallt 600 g (ca 10 dl) vetemjöl special 120 g (ca 2 dl) grahamsmjöl 9 g (ca 1,5 tsk) salt 26 g (ca 2 msk) olivolja 12 g(ca 1,5 dl) solrosfrön Pensling vatten vallmofrön1 Lös jästen i vattnet. Blanda alla ingredienser utom saltet och solrosfröna som tillsätts på slutet. Knåda i maskin 3 minuter långsamt och 6 minuter snabbt. Dubbla tiden om du knådar för hand. Ta i saltet och knåda degen några minuter till och tillsätt därefter solrosfröna. 2 Lägg degen i en oljad större bunke då den gärna vill ha lite utrymme att jäsa på. Täck den även med plast eller bakduk och låt vila i 40 minuter. Vik in kanterna mot mitten, vänd på degen och låt den ligga 40 minuter till 3 Vänd försiktigt upp degen på mjölat bord och dela i 35 bitar. Fördela bitarna på plåtar med bakplåtspapper.
  • Ställ plåtarna i en avstängd ugn med endast lampan på och låt jäsa i 50 minuter, eller jäs i rumstemperatur täckta med bakduk i 80 minuter. 4 Ta ut plåtarna ur ugnen och sätt ugnen på 275°C. 5 Låt bröden stå i rumstemperatur medan ugnen blir varm. Pensla bröden med vatten och strö på vallmofrön. Sätt in bröden mitt i ugnen och sänk temperaturen till 230°C. Grädda i cirka 10 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.