Bröd

Bröd

  • 72 Recept
Enkla tortillas

Enkla tortillas

  8 st Äggvitor. 1  1 st Ägg. 1  2 msk Färskost. 1  30 g Kokosmjöl. 1  0,50 tsk Bakpulver. 1  1 tsk Fiberhusk
Hembakt baguette

Hembakt baguette

25 gram jäst. 13 dl ljummet vatten, 37 grader, fingervarmt. 11 ägg. 11 tsk salt. 1ca 8 dl vetemjöl special, Manitoba, Tipo 00, ölandsvete eller liknande med hög glutenhaltRör ut jästen i fingervarmt vatten i en stor bunke
Frallor

Frallor

25 g jäst 5 dl vatten, fingervarmt 1 dl mjölk 2 tsk salt 1 msk honung 5 dl fullkornsvetemjöl, ljust och milt 8 dl vetemjöl
Lepinjabröd

Lepinjabröd

Gör ett rutat mönster på brödets ovansida med en kniv. Tryck varsamt ut bollen med fingrarna till ett runt bröd som är ca 0,5 cm tjockt och ca 15 cm stor i omkretsen. Täck bröden med en bakduk och låt vila i 30 min. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 12-15 min
Filmjölkslimpa

Filmjölkslimpa

Brödet är som allra godast när det är nybakt.   Grädda brödet i ca 50 min. 3 dl Kungsörnen Vetemjöl
Mormors Gahkku/Samiska mjukkakor

Mormors Gahkku/Samiska mjukkakor

Det behöver man inte göra, men det är en teknik som gör att jag kan minska på jästen och jag tycker det blir godare bröd
Grumpy Graham

Grumpy Graham

Pensla bröden med vatten och strö på vallmofrön. Ingredienser 150 g ( 1 påse) KronJäst Surdeg Fullkornsvete, färsk 25 g (ca 1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk 500 g (ca 5 dl) vatten, kallt 600 g (ca 10 dl) vetemjöl special 120 g (ca 2 dl) grahamsmjöl 9 g (ca 1,5 tsk) salt 26 g (ca 2 msk) olivolja 12 g(ca 1,5 dl) solrosfrön Pensling vatten vallmofrön1 Lös jästen i vattnet. 5 Låt bröden stå i rumstemperatur medan ugnen blir varm. Sätt in bröden mitt i ugnen och sänk temperaturen till 230°C