25 gram jäst. 13 dl ljummet vatten, 37 grader, fingervarmt. 11 ägg. 11 tsk salt. 1ca 8 dl vetemjöl special, Manitoba, Tipo 00, ölandsvete eller liknande med hög glutenhaltRör ut jästen i fingervarmt vatten i en stor bunke
Gör ett rutat mönster på brödets ovansida med en kniv. Tryck varsamt ut bollen med fingrarna till ett runt bröd som är ca 0,5 cm tjockt och ca 15 cm stor i omkretsen. Täck bröden med en bakduk och låt vila i 30 min. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 12-15 min
Pensla bröden med vatten och strö på vallmofrön. Ingredienser 150 g ( 1 påse) KronJäst Surdeg Fullkornsvete, färsk 25 g (ca 1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk 500 g (ca 5 dl) vatten, kallt 600 g (ca 10 dl) vetemjöl special 120 g (ca 2 dl) grahamsmjöl 9 g (ca 1,5 tsk) salt 26 g (ca 2 msk) olivolja 12 g(ca 1,5 dl) solrosfrön Pensling vatten vallmofrön1 Lös jästen i vattnet. 5 Låt bröden stå i rumstemperatur medan ugnen blir varm. Sätt in bröden mitt i ugnen och sänk temperaturen till 230°C