1 några
kvistar timjan1. Dela salladen mitt itu på längden.2. Lägg på grill eller i en het grillpanna och grilla på båda sidor i några minuter.3. Smält smöret i en liten kastrull och låt det brynas. Det ska mörkna och dofta nötigt. Hacka nötterna och vänd ner dem i det heta smöret.4. Lägg upp salladen på ett fat. Smula över gorgonzola och slå över det brynta smöret. Garnera med timjan.
Lägg den grilladehjärtsalladen i en skål med olivolja och strö flingsalt över, blanda runt. Till köttet åt vi en god grilladhjärtsallad, det blev snabbt Mirjas nya favorit
Servera den grillade fläskkarrén med rostad färskpotatissallad och vispat brynt smör. Ta ut smöret ur kylen och vispa det med en elvisp så att det blir lite luftigt
4 4 ägg Vinägrett 1 silverlök 1 kruka dill 1 burk handskalade räkor i lake (à 460 g) 150 g smör 2 tsk vitvinsvinäger 2 tsk dijonsenap salt svartpeppar Röding och sallad 2 hjärtsalladshuvuden ca 600 g fjällrödingfilé 1 msk olja Till servering kokt färskpotatis Lägg till i inköpslistan
Servera den grillade fläskkarrén med rostad färskpotatissallad och vispat brynt smör. Ta ut smöret ur kylen och vispa det med en elvisp så att det blir lite luftigt
4 Tahinisås 1 1/2 dl kokosmjölk 1 msk riven färsk ingefära 1 dl tahini 1/2 msk honung saften av 1/2 lime 1/2 msk srirachasås salt Spett och grönsaker ca 550 g karré av rapsgris peppar 2 hjärtsalladshuvuden 250 g broccoli Till servering 4 port ris (gärna basmatiris) 2 msk sesamfrön saften av 1/2 lime Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Tillsammans medgrillad spetskål rårörda lingon, brynt smör och stekt rimmat sidfläsk är det kanske en av de godaste luncherna jag ätit på väldigt länge
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Grillad några citronklyftor och servera med basilka-aioli och lite ripplad balsamicocremé. Pensla tonfisken med olivolja, rivet skal av citron eller lime och rikligt med havssalt innan grillningen
Vi hade räkorna till förrätt och använde resten av dipsåsen som sås till den grillade laxen. Servera ett spett per person tillsammans med en liten skål med dipsås och en limeklyfta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.