Jag stekte vårrullar och till dem gjordes en vitkålssallad med asiatiska smaker. Lägg en tallrik över salladen och pressa ner den, så det blir en tyngd på salladen
Häll dressingen över salladen och blanda runt. ca ett halvt kilo blandad kål tex grökål, rödkål och vitkål1 granatäppleen halv citronen näve hackade nötter eller mandelOlivoljasalt och pepparStrimla kålen och lägg den i en stor fin skålDela granatäpplet (på den längden du delar en grapefrukt) och banka ut kärnorna genom att slå en träsked eller dylikt på skalet. Blanda ca 3 msk olivolja, citronjuicen och lite salt och peppar. Låt stå i ungefär 10 minuterHacka nötter och toppa med dem precis innan servering
Dela brysselkålen i fyra bitar och stek i stekpannan så den får fin färg. Under tiden kan du rosta pumpakärnor, strimla vitkål och riva bort grönkålen från dess stjälk
Gårdagens lunch blev en blandning av vad jag hade liggandes i kylen, och det visade sig att resultatet blev väldigt gott, så gott så att jag var tvungen att dela med mig av det i bloggen
Man må ju vara skadad, den matbloggare som man är, men i mitt flöde på sociala medier så svämmer det fullständigt över av matbilder, inlägg, kommentarer och annat som hör till mat
Kålsalladmed stekt sidfläsk, äpple, rödbeta och hösthallonDe friska hösthallonen passar både ihop med sältan i det rimmade fläsket ochmed sötman i rödbeta och kål
Kål är ju i säsong just nu och då tycker jag vi ska använda oss av den. Den här salladen gjorde jag till julafton förra året och den blev väldigt uppskattad av familjen och släkten
Att göra fräscha tillbehör till köttbiten/fisken/kycklingen tycker jag är väldigt kul och gott. Man kan ju blanda hur mycket härliga grönsaker som helst och det blir oftast väldigt gott och ser snyggt ut, perfekt för bloggbilder
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.