Den här goda och fräscha kålsalladen hade jag på mitt julbord och den passar perfekt till julmaten. Då är det första vardagen efter jul och trots att jag fortfarande är ledig ska jag försöka komma in i lite vardagsrutiner igen
Häll dressingen över salladen och blanda runt. ca ett halvt kilo blandad kål tex grökål, rödkål och vitkål1 granatäppleen halv citronen näve hackade nötter eller mandelOlivoljasalt och pepparStrimla kålen och lägg den i en stor fin skålDela granatäpplet (på den längden du delar en grapefrukt) och banka ut kärnorna genom att slå en träsked eller dylikt på skalet. Blanda ca 3 msk olivolja, citronjuicen och lite salt och peppar. Låt stå i ungefär 10 minuterHacka nötter och toppa med dem precis innan servering
Dela brysselkålen i fyra bitar och stek i stekpannan så den får fin färg. Under tiden kan du rosta pumpakärnor, strimla vitkål och riva bort grönkålen från dess stjälk
Vispa ihop allt och smaka av med salt. En väldigt god sallad på vaxbönor och haricots verts som passar väldigt bra till sommarbuffén eller bara det grillade köttet/kycklingen
Det här är en ganska “soppig” bön och fläsk-gryta med typiska maya-smaker från Mayan Cuisine. Om man vill köpa färdig kan man hitta det, tillsammans med epazote, hos bland annat Extreme food
Man må ju vara skadad, den matbloggare som man är, men i mitt flöde på sociala medier så svämmer det fullständigt över av matbilder, inlägg, kommentarer och annat som hör till mat
Kålsalladmed stekt sidfläsk, äpple, rödbeta och hösthallonDe friska hösthallonen passar både ihop med sältan i det rimmade fläsket ochmed sötman i rödbeta och kål
Kål är ju i säsong just nu och då tycker jag vi ska använda oss av den. Den här salladen gjorde jag till julafton förra året och den blev väldigt uppskattad av familjen och släkten
Att göra fräscha tillbehör till köttbiten/fisken/kycklingen tycker jag är väldigt kul och gott. Man kan ju blanda hur mycket härliga grönsaker som helst och det blir oftast väldigt gott och ser snyggt ut, perfekt för bloggbilder
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.