Häll omedelbart upp på rena burkar. Ta av från spisen och häll på konjaken. Koka upp vattnet med sockret och den öppnade vaniljstången till 103º. 4 msk konjak
När vi var på matmässan Passion för mat förra fredagen så var Hälsingestintan på plats och dom bjöd på en så himla god högrevsgryta med grönpeppar och konjak
Ge under tiden murkelsåsen ett lätt uppkok. Krydda med lite vitpeppar, helst nymalen. Murkelsås. Späd med grädden under omrörning och uppkok samt smula ner buljongtärningen
Förutom frukter, rödvin och läsk spetsar vi den även medkonjak eller rom. Lägg sedan frukten i bringaren, kannan eller bålskålen tillsammans med kanelstången
Murkelsåsmed sherry. Det rördes, skivades, hackades, mixades och smakades för glatta livet i köket igår och jag insåg återigen att jag verkligen trivs med att delegera tråkiga uppgifter så att jag själv kan stå och finröra i någon sås i lugn och ro
Bränn av medkonjaken, låt det inte brinna under köksfläkten. Fräs räkskalen i en gryta med lite olja tills vätskan försvunnit och skalen blivit lite vita
Ryggbiff medmurkelsås och ugnsrostade rotfrukter. Jag hade aldrig gjort murkelsås tidigare, men har ätit det hos andra och dessutom brukar Victoria på matplatsen () prata väldigt gott om den här såsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.