1 bit
färsk pepparot (eller 2-4msk pepparot på tub)
1/2 dl
vispgrädde (mellangrädde)
500 g
räkor med skal
100 g
rökt lax
3 msk
finklippt dill
250 g
créme bonjour cruisine med vitlök och örter
1 1/2 tsk
salt
Garnering
Sallad
Gurka
Citron
Cocktailtomater
Dill
1 1/2 dl
vatten 1 dl mellangrädde 50 g smör 1 1/2 dl vetemjöl 3 st ägg Fyllning 1 bit färsk pepparot (eller 2-4msk pepparot på tub) 1/2 dl vispgrädde (mellangrädde) 500 g räkor med skal 100 g rökt lax 3 msk finklippt dill 250 g créme bonjour cruisine med vitlök och örter 1 1/2 tsk salt Garnering Sallad Gurka Citron Cocktailtomater Dill
Smeta sen röran på brödet och rulla ihop. 11 kokt potatis ½ burk tonfisk ½ dl yoghurt 1 msk sweet chilisås Salt Peppar Basilika 1 tunnbrödMosa potatisen med tonfisken, yoghurten, chilisåsen och kryddorna
Blanda tonfisk, pasta och frysta grönsaker i en ugnsfast form. Toppa med riven cheddarost. Blanda matlagningsgrädde och chilisås, häll över det i formen
Smaka av med salt och pepparot. Rör kraftigt med t ex en ballongvisp mellan varje ägg. Strimla laxen. Skala och hacka räkorna (spara några hela till garnering)
Lyxig lax i romsås medräkoroch dill och fem sorters peppar. När du tagit ut den ur ugnen, dekoreras den medräkor eller kräftstjärtar, rom och dill och blir vacker som Van Gogh tavla
Inbakad laxmed persto ochräkor. Med denna laxen behöver man inte stå och slava i köket i flera timmar, utan kan snabbt och enkelt ställa en lyxig middag på bordet
Till den kalla eller ljumna laxen som toppas medräkoroch en parmesan- och citronvinägrett, serveras den kalla basilika- och spenatsåsen, smörslungade sockerärter, en krispig sallad och dillkokt nypotatis
Till den kalla eller ljumna laxen som toppas medräkoroch en parmesan- och citronvinägrett, serveras den kalla basilika- och spenatsåsen, smörslungade sockerärter, en krispig sallad och dillkokt nypotatis
Krydda med salt och peppar. Servera gärna med en klick crème fraiche. Skär laxen i bitar och rör ner. Ta av från grytan och rör ner tomater, räkoroch kräftstjärtar
Gnid in laxfilénmed ex. Tänd upp kolen i rökinsatsen, lägg på valfritt rökspån över glöden och lägg laxen i grilldelen (gärna på ett aluminiumgrilltråg)
Dagens lunch blev en riktigt god laxmed krämig vitlökssås och färska räkor. Skönt i alla fall att hinna med båda en lite promenad i snön och ett tufft träningspass
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.