Gorgonzolainbakad oxfilé med portvinssås
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 8 skivor oxfilé av mittbit à 140 g
  • 2 tsk salt
  • 4 krm svartpeppar
  • 8 stora kronärtskocksbottnar (konserv)
  • 200 g gorgonzola
  • 4 plattor fryst smördeg
  • 2 msk smör till stekning
  • 1 ägg till pensling
  •  
  • Portvinssås
  • 2 +3 msk smör
  • 1 liten finhackad gul lök
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 10-12 krossade svartpepparkorn
  • 1 1/2 msk tomatpuré
  • 4 msk vetemjöl
  • 6-7 dl köttbuljong (tärning)
  • 2 1/2 dl rött portvin (cirka)
  • 3 msk kinesisk soja
  • 1/2 tsk salt (cirka)
  •  
  • Tillbehör
  • 2 pkt potatiskroketter à 400 g

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.