med kajakerna, vårens första vildblomsbukett, strömmingsfiske i ledan, de hemliga ställena i bergsskrevorna och de långa kvällarna med middag och utsikt över tallar och hav
smula över gorogonzolaost och rulla ihop och fäst med steksnöre eller tandpetare. Servera köttet tillsammans med blomkålsriset och gärna en färsk tomat
Med barnen, en picknickkorg och kameran. Eller kanske helt själv för att riktigt njuta av den där speciella vita vintertystnaden som sällan uppstår när man har två söta pratglada fyra åringar med
Smaka av med salt. Fritera kålrotspommesen i olja tills de fått fin gyllenbrun färg. Lägg sedan kålrotspommes fritesen på hushållspapper så att överflödig olja sugs upp
Dagens middag blev fläskytterfilé med kålrotpommes och balkongodlad spenat. Den här gången gjorde jag kålrotspommes i ugnen, och det gick precis lika bra som att fritera tycker jag som inte har någon fritös
Lägg ett täcke med lufttorkad skinka över de utbankade filéerna, och sedan ost. Rulla ihop kycklingen till en hårt pressad korv med hjälp av plastfilmen
Chévreost på vit brödsnitt med en sträng hjortronsylt över. Oxfilé med Päron- och Gorgonzolafyllda CanneloniOxfilén1,5 kg oxfilésalt och pepparKlappa in saltet och pepparn i oxfilén. Päron- och Gorgonzolafyllda Canneloni250 g färska lasagneplattor140 g gorgonzola, tärnad, 8 päron, tärnade, 3 dl créme fraiche, salt och peppar, 5 dl matlagningsgräddeBlanda samman osten, pärontärningarna, creme fraichen med salt och peppar. Täck plattorna med matlagningsgrädde och grädda i 175 grader C i cirka 45 minuter
Helstekt kycklingfilé med balsamicosås och kålrotspommesKrydda filérna rikligt och bryn runt om. Sittunderlagen räckte inte till alla ("bebisen" i busken) och vinet överst intogs INTE under promenaden utan, valet föll på Amaronet som tillsammans med middagen nedan blev en klockren avslutning på lördagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.