Så här gör du mina goda glutenfria cookies. 3 dl mandelmjöl - första gången med mjöl från Recomarket, andra gången från Risenta. 2 stora rumsvarma ägg - vägde sammanlagt 140 g 3 dl mandelmjöl - första gången med mjöl från Recomarket, andra gången från Risenta
Jag brukar få mina idéer och anfall att baka på morgonkvisten. Jag får liksom lite idéblixtrar i huvudet och funderar sedan någon dag eller två på olika mjölsorter, kombinationer och smaker
Igår kväll gjorde jag cookies, dom var väldigt populära och jag fick göra nya idag för att kunna göra ett inlägg till er med bild, för ett inlägg på bakverk/mat utan bild är som en lussekatt utan saffran
ca 30 st300 g smör2 1/4 dl strösocker21/2 dl brun farin2 ägg3 tsk vaniljsocker7 1/2 dl vetemjöl1 tsk salt1 tsk bikarbonat4 msk kakao200 g vit chokladGÖR SÅ HÄR
Rulla ihop från långsidan och skär rullen i bitar. Glutenfria saffransbullar med mandelmassa och vit choklad (ca 40 st). Glutenfria saffransbullar med mandelmassa och vit choklad (ca 40 st)
Blanda allt till en deg. Arbeta den ordentligt så den blir riktigt smidig. Dela degen i 10 lika stora bitar och kavla ut dem i omgångar, mjöla bordet om det behövs
Hon hade gjort ett glutenfritt bananbröd, som var så otroligt saftigt, och dessutom helt fritt från socker - perfekt både som frukost och efterrätt med andra ord
Steg. 1. Klart. Mixa banan och russin. 2. Tillsätt övriga ingredienser förutom chokladen och mixa samman, det behöver inte bli helt slätt utan är bara gott om det är lite bitar kvar
Cookies är något som alltid funkar att bjuda på, speciellt när de varken innehåller gluten eller mjölk om man skulle råka ha någon allergiker i sällskapet
Då ni klickr ut dem kan ni välja från en liten klick till en stor klick. Extremt goda kakor för en spännande helg med vännerna kanske, eller kakjor till födelsedags kalas
Risflingorna kan bytas mot glutenfria havregryn, boveteflingor, hirsflingor eller quinoaflingor, och för att göra pajen laktos- eller veganvänlig använder du en mjölkfri vit choklad och byter det vanliga smöret mot laktosfritt eller mjölkfritt alternativ
Igår söndag gjorde jag som nästan varje helg, jag bakade ihop något jag inte provat förut. Så denna helg blev det cupcakes, och för första gången har jag nu provat på att dekorera mina cupcakes (därav att dom kanske inte är jätte proffsigt gjorda, övning ger färdighet )
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.