Durramjöl är ett naturligt glutenfritt, halvljust fullkornsmjöl. Ursprungligen kommer det från Afrika. 1 tsk brödkrydda eller mortlade fänkålsfrön (valfritt). 1 tsk brödkrydda eller mortlade fänkålsfrön (valfritt)
Glutenfritt. Frittfrån. Skär snitt i bröden och strö valfritt mjöl över (jag hade rismjöl). Originalreceptet är från Nillas bakbok, men jag gjorde om det en del så det passade min smak och utefter de mjölsorter jag vill ha i
2 dl mandelmjöl eller 1 dl kokos- eller sesammjöl om nötfritt. Ställ in ugnen på 175 grader. Vispa samman ägg, "halvsmält" smör (så det lätt går att blanda ihop), yoghurt, salt och bakpulver
Om det inte lossnat lätt från degen så skrapa successivt ner degen från bakplåtspapperet. Rör ihop den smälta kokosoljan med havremjölken, kanel, kardemumma, kokossocker och vaniljpulvret i en skål
-Åh, gott sa min man om dessa hittepåbaugetter frittfrån mjölk, ägg och gluten. Dessa serverade jag med vispat mjölkfrittt persilje och vitlökssmör som jag kryddat med havssalt och lite vitpeppar
Här nedan hittar ni receptet på ett supergott bananbröd som är gluten- och mjölkfritt och fungerar bra för er som äter en riktig mat-diet som vi här på hälsa som livsstil förespråkar
Sedan i med 1 rågad dl Aprikoser eller Dadlar, 1 Ägg, 1/2 dl Vatten, 1 Banan, 1/2 - 3/4 dl Kakao, 1 tsk Hon ung/Agave (valfritt) 1/4 tsk Äkta Vaniljpulver och någon nypa Salt
I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad. Nu har jag gjort ett annat bakverk med kikärtsspad istället för ägg, nämligen brownie
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.