Goda linsgrytan
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 2 1 röster

Ingredienser

  • 4 dl röda linser
  • 11 gul lök
  • 14 tomater
  • 14 kokta potatisar
  • 12 vitlöksklyftor
  • 1 smör eller olja till stekning
  • 11 krm kajennpeppar
  • 16 dl grönsaksbuljong
  • 1 salt
  • 140 g spenat
  • 12 vitlöksklyftor, skalade
  • 12 dl majonnäs
  • 1 svartpeppar, malen
  • 1 spenatSå här gör du 40 minuter Linsgryta: Koka linserna enligt anvisningarna på förpackningen. Skala och hacka löken. Skär tomaterna i tärningar. Tärna den kokta potatisen och skala och hacka vitlöken. Fräs löken i smör eller olja, lägg i tomaterna, potatisen och vitlöken. Tillsätt kajennpeppar. Häll i grönsaksbuljongen, koka upp. Låt grytan sjuda i ett par minuter. Tillsätt linserna, koka upp och smaka av med salt. Spenataioli: Mixa spenaten och vitlöksklyftorna. Tillsätt majonnäsen, mixa och smaka av med salt och peppar. Servering: Lägg upp grytan och servera med spenataiolin och lite färska spenatblad. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 44

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.