Mmm. Ruskigt gott, vi följer upp gårdagens fläskkotletter med ett riktigt långkok på högrev och precis som gårdagens middag så är det här en gammal klassisk rätt med många smaker man finns
Kanske den godaste gryta jag gjort och då är ändå min Älggryta med svamp och lök sjukt god. När jag såg det här receptet hos Landleyskök så hajade jag till av mixen sambal, senap och lingonsylt och mina smaklökar drog liksom ihop sig en gnutta men håll i er vad gott det blev
Lövbiffsgryta. 4 port. 2 tsk margarin400 g lövbiff12 hela färska chaminjoner1 liten gul lök1 tsk paprikapulver1 msk vetemjöl1 dl kycklingbuljong4 msk tomatpurésalt och peppar2 dl gräddfilSmält matfettet i en stekpanna
) Det blev faktiskt den godasteköttgrytan jag gjort. Tanken är inte att det ska bli goda bitar med tuggmotstånd, utan de ska koka sönder och istället ge riktigt god smak och färg till grytan
Jag gjorde köttgryta igår som vi åt ikväll. Shit and my good vad gott det blev. Här kommer receptet. 1,5 kg nötkött, högrev, eller ytterlår, eller fransyska ( jag använde märgripa)2 msk smör&rapsolja 2 st morot/morötter 2 st gul lök(ar) 1,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 3 msk vetemjöl 6 dl rött vin, ca 5 dl köttbuljong, ca, (av tärning eller konc fond) 2 msk tomatpuré 0,5 tsk timjan, torkad, eller några kvistar färsk 1 st lagerblad 3 st vitlöksklyfta(or), ca 20 st steklök, ca 400 gram champinjoner, (helst små) 2 paket bacon Tillagning8 - 10 portioner1
Skär köttet i mindre bitar, bryn i stekpanna och lägg sedan över i en större gryta. Häll på vatten så det knappt täcker köttet, låt koka upp & skumma av noga
Efter att ha bott i Ystad de senaste veckorna börjar jag nu hitta in i mina nya rutiner, vilket är skönt då jag gärna käkar och tränar på samma tider varje dag
Hej alla rara,. En av mina bästa tips för att inte trilla dit är att alltid ha matlådor i frysen, både att ha till lunch och när man kommer hen trött och hungrig på kvällen och inte orkar laga mat
Servera med en god sallad. Eller egentligen skulle man nog kunna kalla det potatislasange, eftersom det i stort sett är som en lasange fast pastan är utbytt mot potatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.