Rör smör, sockerochvaniljsocker riktigt ljust och luftigt. I originalreceptet använde jag också vanligt, vitt socker, men eftersom jag numera försöker undvika det så mycket som möjligt tar jag rårörsocker
Vispa smör ochsocker krämigt. Idag är sista dagen på julledigheten för mig, min man började jobba redan idag så jag har varit hemma och fixat lite i lägenheten och passat på att baka en äppelkaka och ett fröknäcke nu på eftermiddagen
Det här är en av de godaste äppelkakor jag bakat. Vispa ägg ochsocker vitt. Receptet är utvecklat via olika försök att hitta bra balans och slippa använda vete
Med andra ord betyder det att tårtan ska både vara socker, glutenoch laktosfri, japp där fick jag något att bita i, men eftersom jag älskar utmaningar så var jag såklart tvungen att testa
Desto större är glädjen när smakerna sitter där och helheten blir så där makalöst god, då kan jag lova att det är ett sådant där hallelujamoment och det är nästan men bara nästan att jag slår en frivolt i köket (hrmmmm läs typ ett knäböj för det är nog det närmaste en gymnasial övning den här stela kroppen fixar
Men goda bullar vill jag iallafall äta på tisdag. Tillsätt, fiberhusk, mjölkfritt margarin, socker, ägg, kardemumma, salt, hjorthornssalt, Xanthangummi och det mesta av mjölet
Vispa ägg ochsocker pösigt. Vispa nu RiceWhip – beter sig som vanlig grädde och är väldigt god. Tänk på att du ska få plats med två delningar – börja inte i mitten utan tänk i tredjedelar
11 1/2 dl socker. 1kanel Smöra en liten ugnsfast form eller kakform, vispa ihop två ägg med 1 1/2 dl socker i en bunke, blanda med 1 1/2 dl vetemjöl och häll över i formen. 1Fördela sedan äppelklyftor (med skalet på eller utan) över hela smeten, strö över lite socker (och kanel om du vill) och skiva sedan lite smör över alltihop (eller droppa flytande smör/rapsolja)
Jag har t ex endast durramjöl hemma då och då eftersom det är så dyrt. Vet att det finns billigare på indiska butiker men har inte fått klart för hur rent det är så det är Friends of Adams som gäller och det är en lyxprodukt när man som jag måste baka allt bröd till barnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.