Receptet är hämtat ur min senaste bok ”Bakglädje och LCHF – Njutning utansockerochmjöl. När jag började använda Miracle Noodles produkter så insåg jag att jag faktiskt inte behövde vara utan efterrätten till jul
Socker, mjölkoch glutenfritt. Det vore gott sa Sixten och såg på mig med sina stora bruna ögon. Det är alltså bullarna som är helt mejerifria, smör brukar oftast ses som mejerifritt då det innehåller väldigt lite kassein (mjölkprotein), men för helt mejerifritt är det nog bäst att ta stel, smaklös kokosolja, men det kommer ju såklart inte ge den smöriga smaken
för länge i ugnen, det gör även den godaste kakan torr och tråkig. Att baka mjölochsockerfritt är inte helt lätt, dels för att jag oftast får experimentera en hel del i köket på grund av att jag inte bara kan planka ett "vanligt" recept rakt av utan det krävs en del justeringar innan det blir som jag har tänkt mig plus att det är en djungel där ute av diverse produkter, bra och mindre bra och därför måste jag alltid läsa på om det är något för mig att använda
Mitt tips är att göra dem på riktigt krämig och god kokosmjölkoch inte blaskig tunn mandelmjölk. Eftersom kokosmjölken är så krämig så behöver du inte så mycket för att bli lagom mätt
Det mandelmjöl jag använder kommer från Sellton ochkokosnötsmjölet kommer från Aman Prana. Det kan vara att ditt mjöl suger upp vätska på annat sätt om du har ett annat märke, men prova dig fram
Ett nyttigare val - recept på kärleksmums utan vitt mjölochsocker. Vispa ihop ägg ochkokossocker. Kakan smakar nästan likadant som traditionella kärleksmums, trots att de inte innehåller vanligt mjöl eller socker
Jag har fått önskemål om att göra bakverk utanvetemjöloch eftersom jag själv egentligen bör äta glutenfritt så tyckte jag det kunde var kul att försöka hitta något gott recept utan gluten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.