Idag vill jag fresta med mejerifria bananmuffins som blir härligt saftiga. Banan är perfekt att baka med just på grund utav saftigheten (gäller fröstås inte bar muffins, utan mjuka kakor, bröd etc)
När Sveriges Mästerkock gick på tv satt jag och Ella fastklistrade framför tv-apparaten, i alla fall fram till veckan då falkenbergstjejen Lovisa Berg åkte ut
Personligen föredrar jag det lite mer "ruffa" - åtminstone när det gäller muffins. Men för att förvandlas till bananmuffins krävs ingen ungdom med perfekt yttre, det går precis lika bra om inte bättre med gamla skrumpna och VÄLDIGT mogna bananer, så så fick det bli
Jag fick ett fantastisk fint kokosnötsmjöl av mamma nyligen som jag va tvungen att testa, men har provat att baka med kokosnötsmjöl tidigare och det har blivit torrt och smaklöst så verkar vara vissa märken som fungerar
Mixa ihop samtliga ingredienser med en stavmixer. Toppa med kakaonibs och krossade valnötter. Om du inte har silikonformar så kan det nog vara bra att pensla formarna med lite kokosolja så inte muffinsen fastnar
Mixa ihop samtliga ingredienser med en stavmixer. Toppa med kakaonibs och krossade valnötter. Om du inte har silikonformar så kan det nog vara bra att pensla formarna med lite kokosolja så inte muffinsen fastnar
Men då gör jag scones på morgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor
Paleo Brownie - 4 bitar. 1-2 msk kaffe. Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) med aluminiumfolie och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 15-18 minuter. Paleo Brownie - 4 bitar. 1-2 msk kaffe
Mixa dem med en stavmixer tills keson blir lite slät, då slipper du kesoklumpar i brödet. Låt degen stå och svälla medan du värmer ugnen, i 10 min. Värm ugnen till 200° och klä en plåt med bakplåtspapper. Forma 6 st platta bröd, pensla med ägg och strö på sesamfrön. Baka mitt i ugnen i ca 15-20 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.