Du kan dock göra den mjölkfri medvit veganchoklad och någon alternativ grädde. Kom ihåg att ta ut tårtan i god tid innan den ska ätas, ca en timme, och garnera på valfritt sätt med frukt, strössel, syltade citronskal eller vad du nu vill ha på din tårta
Jag ändrade ganska hejvilt i receptet, och förstärkte också Philadelphiasmeten med några matskedar av min himmelska citroncurd, och jo - om inte världens godaste så i alla fall väldigt, väldigt goda
Risflingorna kan bytas mot glutenfria havregryn, boveteflingor, hirsflingor eller quinoaflingor, och för att göra pajen laktos- eller veganvänlig använder du en mjölkfri vit choklad och byter det vanliga smöret mot laktosfritt eller mjölkfritt alternativ
Det blev aldrig av att jag delade med mig av det där receptet i somras, men nu i adventstid har jag gjort kakan igen och tvärtom, det vill säga startat med äggulorna och sparat äggvitorna
Blanda potatismjöl och vaniljsocker och lägg i en plastpåse tillsammans med den skurna rabarbern. Du som inte har bekymmer med att tolerera mjölk kan naturligtvis använda vanlig vit choklad
Rabarber är något som jag verkligen förknippar med sommaren och häromdagen blev jag sugen på att göra en paj med lite andra smaker än en traditionell smulpaj
Här hittar du en LCHF-variant på äppelkaka, här hittar du en äppelkaka med kokta vita bönor i smeten, här hittar du en riktigt nyttig och rustik äppelkakevariant, och slutligen en riktig festkaka med äpplen, mango och mandelmassa
Saftiga och fina saffranslängder med en oemotståndlig fyllning av mandelmassa ochvit choklad. Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite av degspadet
Som vid varje högtid bör det finnas glutenfria cupcakes till fikat om du frågar mig, jag är som ni vet väldigt förtjust i kombon choklad och mint, men för att förgylla påsken är det ju fint med en gul frosting som passar till påskens färger, som här är av smaken banansmörkräm
Häromdagen när vi skulle ha lunchgäster på besök gjorde jag en ny djupdykning och hittade ytterligare en burk finfina björnbär, som jag plockade tillsammans med L, svåger och svägerska i Torekov i somras (blogginlägget är däremot från året dessförinnan)
Glutenfria digestivekex från Free From Foods. Vispa grädden i en annan bunke till den är ganska hård och vispa den i äggsmeten på samma sätt som med den vita chokladen
Smält smöret i en kastrull dra av från värmen och rör ihop med den vita chokladen tills den smälter. Kakan var väldigt saftig och den höll sig dessutom saftig i flera dagar i box med lock på
Nu när jag gjort min egen budapestbakelse, kan jag nästan inte köpa den på kafé mer, den gav absolut mersmak av att vilja baka igen och bjuda till sällskap, nyvispad "äkta" grädde och inte grädde med bismak eller gammal grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.