Ta upp degen på bakbord mjölat med potatismjöl. Glutenfria mandelkakorPortioner. Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper och baka i cirka 10 minuter, tills de får lite färg i kanterna
Som ni kan se, så är det inte så mycket likheter med den kakan jag bakade. Torka den torr med papper. Idag skulle jag börja på sista julbaket, men kanske jag skulle börjat en annan dag, för idag blev det, ja annorlunda
Kakan - som både är glutenfri och helt mjölkfri - är chokladstinn, mörk och i mitt tycke sagolikt god, och serverad med färska eller frusna/tinade hallon och grädde smaksatt med hallonflorsocker når den rent av himmelska höjder
Här kommer ett recept på en glutenfri kaka med choklad och mandel. Krossa två ägg i en annan skål och blanda sedan ner chokladsmeten under omrörning, förslagsvis med en elvisp
Karamelliserade, inbakade päron i bottentoppen Tycker väl själv att jag kunde haft i liiiite mera päron, men det blir gott oavsätt Idag har jag gjort en matig ”upside-down-cake”
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Men då gör jag scones på morgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.